söndag, oktober 08, 2017

En härlig dag

Igår var det en riktigt härlig dag, ska ni veta.
Jag började med undervisning i grannkommunen. Ja, ibland måste jag helt enkelt ta lördagarna till hjälp, då kvällarna tar slut.

Där i Hela Byns Arbetsrum hade jag glädjen att visa handarbetsresurser på nätet för fem trevliga damer.

I grannkommunen hittar man de här fina rävarna med glimten i ögat. Skickligt målade.
Fick också veta att en trogen bloggläsare har gjort massor av Ålandsgurkor. Tänka sig, min lilla blogg har varit till någon nytta i alla fall! Härligt!

Medan jag jobbade var morfar i huset ute på en liten "naturstig" tillsammans med den nästyngsta och hans sambo.
Den första dom träffade på var en älg!

När de körde vidare fick de syn på två hjortar.

Riktigt bra skyddsfärg, inte sant?

Direkt efter jobbet i grannkommunen körde vi iväg (vi = ovannämnda unga par, morfar i huset och undertecknad) till grannstaden. Där blev vi bjudna på en supergod middag, bestående av nöt inre filé-biffar, pepparsås, pommes frites av batat och grönsallad. På dryckessidan kunde man välja precis vad som helst, men vi fastnade alla för öl, förutom då chauffören, som fick nöja sig med vatten! Stackaren.
Till efterrätt serverade dottern tiramisu. Mums!

Med god mat i trevligt sällskap, flyger tiden fram. Härligt att få träffa lilla M igen. Och ni skulle ha sett hur glad hon blev när vi skulle åka hem. Hon skrattade och log från öra till öra.

Idag har här regnat och jag har inte gjort så mycket annat än förberett kurser, tvättat och stickat lite. Nu måste jag ännu betala lite fakturor och hänga tvätt innan jag snällt följer med morfar i huset...
Få se hur det slutar.

Önskar er alla en riktigt bra start på den nya veckan.

Inga kommentarer: