tisdag, augusti 29, 2017

Fästligt värre

- Buhuuu, jag har tappat mitt måttband, klagade jag för dottern, som ringde idag på förmiddan.
- Har du inte flera då, frågade hon tröstande.
- Jo, men jag vill ha mitt kattmåttband, snörvlade jag som en tjurig femåring.
- Men var hade du det senast då, frågade hon hjälpsamt.
- Nå, det var i den där gröna lilla projektväskan och det finns inte här inne nånstans, tror jag.
- Kunde du inte sova nu inatt när du tänkte på det där?
- Nä, nä, jag sov nog som en stock.

Hur som helst, mitt kattmåttband är på villovägar. Och jag blev så frustrerad att jag nu har städat lådan med rundstickor. Och jösses, vet ni, det finns 40 cm långa, 50 cm långa, 60 cm långa, 80 cm långa, 100 cm långa och 150 cm långa. Och så i olika grovlekar från 2½ upp till 15 mm. Och inte nog med det, så finns det en hel drös med rundstickor som ligger löst omkring i stora byrålådan. Men de får allt vänta på sin tur. Man ska inte överanstränga sig med städningen! Och framförallt ska man inte hålla på och sortera längre än max 15 minuter så det så!

Igår var här fästligt värre på kvällen, då jag äntligen fick bukt med alla garnändar i mitt rosa projekt, som har fått ligga till sig under hela sommaren.

En och annan garnände fäste jag igår. Det här är samma rosa färg, som på babyboleron och samma garn också för den delen. Här syns färgen så där på riktigt.

Igår hamnade jag iväg till dataavdelningen med min jobbdator, som vägrade koppla upp sig till rätt nätverk. Det verkar vara en naturlag att nånting krånglar när man återkommer från sommarlovet. Där var en mycket ung gosse i helpdesken (som enbart talade finska! i en tvåspråkig stad!), som till sist fick bukt med min dator. Sedan ville han vänligt visa hur jag ska göra för att a) byta lösenord b) var jag hittar nätverken när jag ska koppla upp mig nästa gång. Men hej, hallåååå...
I ögonvrån såg jag chefen för avdelningen le i mjugg åt gossen, som inte visste att han hade med en datalärare att göra. Tydligen är min finska så rostig att jag inte övertygar som datanörd på vårt andra inhemska!

Ikväll ska jag på jobb, timlärarmöte. Hoppas att många ställer upp. Det är alltid trevligare att träffas på riktigt än att skicka en massa e-post.

I morgon blir det festligt med e, för då kommer dottern och dotterdottern på besök. Jihaaa!

Och nu, nu ska jag sticka en ny provlapp, för den jag stickade igår blev för stor och då ska man ju ta till grövre stickor, inte sant?


Inga kommentarer: