måndag, september 04, 2017

Stickad babybody

I måndags för en vecka sedan fick jag äntligen de sista garnändarna fästade och fyra knappar isydda i den rosa stickade babybodyn. Så någonting litet har jag i varje fall åstadkommit i sommar.

Modell: Babybody enligt ett mönster från teetee.
Garn: Hilla från teetee
Åtgång: 96 g
Stickor: Nr 2½
Virknål: Nr 3

Kameran ljuger lite för den rosa färgen är nog lite mörkare. Garnet är ju samma, som i babyboleron. Jag virkade kant runt linningen och ärmhålen, som jag tycker är på tok för vida. Men så är det också på modellen, stora ärmhål. De virkade kanterna och det lilla virkade hjärtat, det där beroendeframkallande, är helt mina egna påfund. Så igen har jag tagit ett mönster och gjort det till mitt egna.

Och tänk vilken tur att jag hittade pyttesmå vita knappar i den vita lådan, som jag skaffade från återvinningscentralen.

Idag startade jag upp det kommande läsårets första datakurs här i stan. I morgon är det dags för nästa kursstart och det blir en lång dag, som börjar klockan 9 och avslutas kl 19.30. Känner mej rätt färdig redan, färdig för sängen alltså. Men ännu ska jag jobba lite innan jag drar täcket upp till öronen.



Inga kommentarer: